Kapteinen er gått fra roret.

Øivind Solheim er død, 89 år gammel.

Øivind var en av Furuset Idrettsforenings fremste idrettsutøvere gjennom alle tider, som strateg på A-laget i ishockey i Furusets første gullalder. Han debuterte på A-laget i 1947 og ble norgesmester i 1949, 1951, 1952 og 1955. Øivind spilte 28 offisielle landskamper. Under vinterolympiaden i Oslo i 1952 ga han for øvrig Norge ledelsen mot USA etter en flott soloprestasjon.

Øyvind var i tillegg en dyktig fotballspiller med flere kretskamper, og en habil tennisspiller på mosjonsbasis.

Administrativt var han i en periode styreleder i tennisgruppen og ikke minst var han kjent som en sindig, rolig og ærlig forretningsfører i årene 1960 – 1990. Alltid med medlemskontingentblokken tilgjengelig.  Det er ikke få unge mennesker som Øivind har ønsket velkommen til Furuset Idrettsforening, enten det var i forbindelse med ishockey- eller treninger i friidrett eller fotball.

Øivind var grunnlegger av ishockeyskolen i Furuset Idrettsforening og samarbeidet i mange år med Per Ove Ingjer. Sammen sørget de for at mange unge fattet interesse for ishockey og fikk utviklet sitt talent.

Øivind vokste opp på Furuset sammen med søsknene Margrethe, Oskar, Else og Leif.

Guttene i familien fikk tidlig sansen for ishockey. Tyskernes okkupasjon av idrettsanlegget på Furuset stadion tvang brødrene og kameratgjengen fra Grorudveien, Lerkeveien, Ulsholtveien og Furuset alle‘ til å ta i bruk andre arenaer, blant annet Steinbruvannet når den første isen la seg og ikke minst lekeplassen i Grorudveien 95.

Her ved siden av den gamle tennisbanen var det et yrende liv hele vinteren av hockeyspillende unge gutter. Plassen var liten, og de opparbeidet seg derfor en fremragende kølleteknikk, noe de fikk stor nytte av da de senere kom på banen for å spille «or´ntlig hockey».

Den lille isflaten ble etter hvert «klekkeri» for flere av de aller største ishockeyprofilene i Furuset Idrettsforening.  Den fryktede Solheimrekka med brødrene Øivind og Leif, samt Carl Erik Guldahl var svært sentrale når Furuset Idrettsforening vant sine fire første NM-gull. Men også eldstebroren Oskar blir av mange husket som en svært så nyttig Furusetspiller, sammen med «lekeplassgutter» som Roy Sørensen, Sigurd Olsen og keeperen Knut Larsen.

Øyvind var strategen og den store pasningsleggeren, men også den som scoret mange avgjørende mål. Han var en rakrygget kaptein for sine spillere – både på og utenfor banen – en rolle han hadde i alle år også etter at de la ishockeykarrieren på hylla.

Det er mange på Furuset som vil savne Øivind, hans klokskap og lune humor.

Øivind Solheim ble æresmedlem i Furuset Idrettsforening i 1997. Foreningen takker han for uvurderlig innsats og godt vennskap. Våre varmeste tanker går til hans kone Toril, barna Geir og Sylvi med ektefeller og barnebarna.

 

For Furuset Idrettsforening

Stein Myhren, styreleder

Vidar H. Noreng, daglig leder

 

Takk for støtten!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift