Furuset IF

Furuset IF

Furuset IF

Furuset Idrettsforening skal ved hjelp av tilsatte og frivillige fra allianseforeningene ta vare på historien og skape framtida til idrettsforeningen ved å; eie, forvalte og videreutvikle idrettsanlegg og annet, slik at foreningen får en sunn økonomi og blir en positiv kraft i det sosiale og kulturelle liv i Bydel Alna og Oslo. Vi ønsker å være et eksempel for andre idrettsforeninger.

Furuset Idrettsforening er en allianseoverbygning for Furuset Allidrett IF, Furuset Fotball IF, Furuset Håndball IF, Furuset Ishockey IF og Furuset Tennis IF.  Medlemmer i  disse idrettsforeningene blir automatisk medlem av Furuset Idrettsforening.

Furuset Idrettsforening eier anlegg organisert gjennom Furuset Sportsanlegg AS.

 

Kort historikk                                                                                                                                                    

Da Furuset Idrettsforening ble stiftet 10. januar 1914 var det kun en håndfull villaer og om lag 150 små- og mellomstore bondegårder og husmannsplasser innenfor Furuset skolekrets. Innenfor det samme område i dag befinner det seg kun en bondegård, men nærmere 8.000 leiligheter/boliger og 9 skoler med barn fra opp-rinnelse fra mer enn 150 forskjellige nasjoner.

Det var fire unggutter som elsket å sparke fotball - men som ikke hadde noe sted å sparke den, som var opptakten til Furuset Idrettsforening.  Guttene ønsket opprinnelig å kalle det nye idrettslaget for Jarlen. Men etter en beveget debatt på den konstituerende generalforsamlingen på Furuset skole fikk overlærer Reistad overtalt forsamlingen til å endre foreningens navn til "Furuset Idrettsforening".

Medlemskretsen skulle følge grensene til Furuset skolekrets. Så var du for eksempel bosatt på Grorud, måtte minst to medlemmer fra Furuset Idrettsforening gå god for deg for at du kunne bli medlem av foreningen. Kontingenten i den nye foreningen ble satt til kr. 2,- for voksne og kr. 1,- for kvinner og barn. I midten av mai i 1914 lyktes det de unge stifterne med god kløkt å få Søren Bull, eieren av Øvre Furuset gård, til å selge sletta som lå nærmest inntil boligen hans ved siden av Furuset skole. Dette ble foreningens første idrettsplass. I dag, Furuset Aktivitetspark, en velsignelse for hele området.

Furuset Idrettsforenings historie er mangfoldig og blant annet beskrevet i boka: Furuset og takk for det (2001) og i jubileumsbilag i Akers Avis Groruddalen (20. og 30. desember 2013).

”Det er ingenting her i livet som gir et land, en forening eller et menneske større styrke enn det å ha kontakt med sine røtter og å kunne suge kraft fra dem, kjenne sitt samfunns historie og verne om sine tradisjoner. Derfor ber jeg dere, dagens kvinner og menn i Furuset Idrettsforening: Søk i fortiden etter krefter til å møte fremtidens idrettsoppgaver”.   

Dette sa Henrik Maanum, Furuset Idrettsforenings første formann, under 40-årsjubileet i 1954. – Et viktig motto og sentralt for virksomheten i Furuset Idrettsforening også i dag, 60 år senere.

Furuset IF
Postadresse: Postboks 9 Furuset, 1001 OSLO
Besøksadresse: Søren Bulls vei 4, 1051 OSLO
Telefon: 22 90 93 00
Besøk vår hjemmeside
www.furuset.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift