Vil du og din familie være vertsfamilie?

For aller første gang er Furuset Idrettsforening så heldige å få være vertskap for 2 fredskorpsdeltakere fra det sørlige Afrika skoleåret 2017-18. Deltakerne er i Norge gjennom et fredskorpsutvekslingsprogram med Norges Idrettsforbund (Idrettens fredskorps), og skal få en forståelse for og bidra til idrettsmiljøet på Furuset.

Vi har gjennom flere år hatt et fint samarbeid med familier på Furuset. Vi skriver nå for å høre om dere kan være interesserte i å være vertsfamilie i perioden 09.10 - 08.12 2017 og/eller 08.01 - 23.02 2018 for én fredskorpsdeltaker. 

I disse periodene skal to fredskorpsdeltakere være i praksis hos oss, og jobbe med idrettsaktiviteter for barn og unge. I nevnte perioder trenger hun/han å bo i samme område som praksisplassen.  Vi vil helst at fredskorpsdeltakerene bor i samme familie begge periodene, men det går helt fint hvis det bare er mulig i én av periodene.

Det å stille opp som vertsfamilie for en fredskorpsdeltaker betyr ikke at familien skal tilpasse hverdagen sin for å kunne ta seg av utvekslingseleven. Tvert i mot er formålet at hun/han skal få innblikk i hvordan nordmenn bor og lever. Derfor er det fint at vertsfamilien gjør det de vanligvis gjør, og involverer utvekslingseleven i dette. I tillegg til å være på praksis på dagtid (av og til ettermiddag / helg), har hun/han gjerne en fritidsaktivitet, trening eller sammenkomster enkelte kvelder. Å sørge for transport til disse aktivitetene er noe vi finner ut av sammen med vertsfamilien.

Årets fredskorpsdeltakere på Furuset består av en jente og en gutt i alderen 20-25 år, og kommer fra Zambia. Begge representerer idrettsorganisasjoner i sine hjemland, som bruker idrett som verktøy for å skape gode lokalmiljøer. Fredskorpsdeltakerne har derfor bakgrunn både innen frivillig arbeid, som organisatorer eller trenere, samtidig som de selv driver med idrett.

Tidligere deltakere i Idrettens fredskorps har satt stor pris på å bo hos en vertsfamilie, og har lært mye både om seg selv og norsk kultur gjennom dette. 

Dersom dere har spørsmål eller tanker omkring det å være vertsfamilie, eller kjenner andre som kan være interesserte, må dere gjerne ringe eller sende en mail. Vi håper dere ser dette som en fin mulighet til å bli kjent med én utvekslingselev for en kortere periode.

 

Mvh

Vidar Noreng (mobil 952 04 673) og Rune Gjelberg (mobil 403 00 622)

Takk for støtten!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift