Stein Myhren er død.

Vårt kjære medlem Stein Myhren sovnet stille inn i dag etter lengre tids sykdom, nær 69 år gammel.

Idretten på Furuset har betydd mye for Stein, og svært få har hatt et så brennende hjerte for Furuset Idrettsforening som Stein. Først som aktiv i glade gutte- og ungdomsår med skigåing, fotballsparking og som keeper i ishockey, før den administrative delen tok den altoppslukende interessen.

Naturlig nok var det på hjemmebane Stein tok sine første administrative tak, som trener for Furusets lilleputtlag i fotball i slutten av 1960-årene. Det ble fort oppdaget administrative evner, og resultatet ble etter hvert en rekke år som leder av Furuset fotball, Furuset ishockey og Furuset Idrettsforening.

Manuelt arbeid var heller ikke vært fremmed for Stein, og han nedla utallige timer med spade, rive og vannspreder på og rundt fotball- og løpebanen på Furuset Stadion, men så kunne Furuset Idrettsforening i en årrekke også glede seg over et av byens vakreste idrettsanlegg.

Også krets og forbund har dratt nytte av Steins arbeidsglede og ikke minst arbeidskapasitet. Først og fremst i Oslo Fotballkrets, hvor han var nestleder i kretsstyret og i mange år leder av juniorkomitéen og kontrollkomiteen.

Norges Ishockeyforbund knyttet han til seg tre ganger som manager for A-landslaget under olympiadene i Calgary, Albertville og Lillehammer. Stein påtok seg også store oppgaver under B-VM i Oslo i 1989 og var assisterende arenaleder under A-VM på hjemmebane i Oslo i 1998.

Allerede i 1979 gikk Akers Avis´ statuett som årets idrettsleder i Groruddalen til Stein. Tjue år etter mottok han Norges Ishockeyforbunds Isbjørn for fortjenestefull innsats for norsk ishockey. Han har også flere utmerkelser fra Norges Fotballforbund.

I 1983 var Stein manager for A-laget til Furuset som ble norgesmestere i ishockey og i 2007 ble han hedret som æresmedlem i Furuset Idrettsforening.

Helt til valgene i vår var Stein med i Styret i Furuset Idrettsforening og Furuset Sportsanlegg AS og han var helt til det siste vært opptatt av foreningens utvikling – både i små og store saker.

Furuset Idrettsforening lyser fred over hans minne i stor takknemlighet.

Vidar H. Noreng

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift