Oslo er Europas Miljøhovedstad i 2019!

I den forbindelse ble det av Oslo kommune lyst ut midler til lokale miljøtiltak. Furuset Idrettsforening søkte på disse midlene og fikk tildelt prosjekttilskudd gjennom både sentrale midler og nabolagsprogrammet i Bydel Alna.

Furuset Forum ligger midt i sentrum på Furuset. Alt som skjer i og rundt Forum synes, og bidrar til å skape lokal identitet. Vi vil i samarbeid med Miljøhovedstaden 2019, Bydel Alna og lokale samarbeidspartnere, vise hvordan vi med enkle grep kan gi Furuset et «nytt liv».     

Målet er å gjøre Furuset mer grønt og trivelig, bidra til biologisk mangfold, gi kunnskap om pollinerende vekster og enkel dyrking av urter, grønnsaker og bær.

                 

Derfor har Furuset Idrettsforening og landskapsarkitekt Agnes Lyche Melvær i vår sammen med ansatte i Furuset Forum, Alnaskolen for unge ledere, Regnbuen Arbeids- og Aktivitetsforum, Alna Renhold/Tekniske sentral, lokale barnehager, ungdomsklubben på Fubiak, Naturvernforbundet i Groruddalen og Ahmadiyyamenigheten etablert en "Humlegate" med masse blomster ved Furuset Forum, Furustien barnehage, rundt Furuset Senter og deler av Søren Bulls vei.På Furuset Forum har ungdommene etablert en takhage og grønt tak, der der verdens største produsent av gjødsel - Yara – har bidratt med kunnskap, råd og utstyr. Blomsterkasser er produsert på Furuset Forum, og «Bybonden» Andreas Capjon har forestått opplæring.

I sommer har Yusra Salah Hasan vært arbeidsleder for lokal ungdom som har fått jobb gjennom Oslo kommunes sommerjobbprosjekt. Disse har vært daglig ansvarlige for det praktiske arbeidet, både på takbruket og med blomsterbed og kasser rundt Furuset Forum. I tillegg har de hjulpet til på vår årlige Sommercamp i Furuset Aktivitetspark.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift