Moro med idrett - Allidrettsleker

Gjennom 17 år har Furuset Allidrett IF hatt et bredt samarbeid med Aktivitetsskoler fra Bydel Alna og Bydel Stovner. Fem dager i uken mellom kl. 14.00 og 16.00 har det i Furuset Forum blitt tilrettelagt for allsidige idrettstilbud og kulturaktiviteter.

I 2019 hadde vi 636 medlemmer fra følgende 8 Aktivitetsskoler; Furuset, Jeriko, Lutvann, Haugen, Haugenstua, Lindeberg, Stovner og Tveita.

Målet er at alle barn i Bydel Alna og Bydel Stovners Aktivitetsskoler skal delta i variert fysisk aktivitet i minimum 60 minutter eller mer, hver dag – året rundt. 

Aktivitetsskolen er en arena som gir barn mange erfaringer knyttet til varierte fysiske, kulturelle og estetiske aktiviteter. Gjennom å gjøre barna rike på felles opplevelser, lek og samhandling, utvikles vennskap og sosiale nettverk. Barna får i løpet av skoleåret prøve seg i skøytelek, ulike ballspill, tennis, capoeira, dans og leker. Aktiviteter preget av lek settes i fokus, der barna lærer å ta hensyn til hverandre.

Aktivitetene ledes av lokale instruktører fra Furuset Allidrett IF og Alnaskolen for unge ledere. I tillegg knytter vi til oss instruktører fra idrettslag i nærmiljøet. Medlemskapet koster kr. 100,- pr år og gir fordeler som gratis lån av hjelm og skøyter, og frigåing hver søndag gjennom issesongen i Furuset Forum, samt medlemskap i Juniorklubben vår.

Vi bidrar til å utvikle glade barn, som får prøvd seg i forskjellige aktiviteter – og det på en tid der mange idrettsanlegg står tomme. I tillegg har vi gjennomfører vi Nissefest, som avholdes i starten av desember. Stafetter, Nissedisco og leker er på programmet.

Kontaktperson

Vår kontaktperson: Kent-Rune Grande-Johnsen, tlf. 953 39 955

E-post allidrett@furuset.no eller kent.rune.grande@furuset.no