Reisebrev fra Landsturneringen i Kristiansand

Siden 1990 har Landsturneringen i fotball og håndball for mennesker med funksjonsnedsettelser blitt arrangert av Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund med stor suksess, i et unikt samarbeid mellom de to store særforbundene.

Torsdagen startet med oppmøte på Forum kl.09:30, før turen gikk innom Kiwi Jerikoveien. Sånn som tidligere år, så ordnet dem snacks til den fire timer lange bussturen. Noe vi satte stor pris på!

 

Fremme på hotellet fikk alle innlosjert seg på sine rom, før man samlet spiste middag på Sørlandssenteret. Etter middag gikk noen for å shoppe, mens andre tok turen tilbake til hotellet. Der ble det biljardturnering på noen og fotballkamp på andre.

 

På fredagen hadde vi oppmøte i byen først kl.16:00, så vi valgte å tilbringe dagen i Dyreparken etter frokost. En fin start på dagen der vi fikk sett store og små dyr. Kl.17:00 gikk paraden fra torget i byen. Alle lag hadde hver sin fane med klubbnavnet sitt på, og tre musikkorps spilte opp mens alle deltakerne gikk gjennom Kristiansand by. Fremme ved stranda ble det en åpninstale av byens ordfører, musikk og noe å spise på.

 

Nå kommer vi til godsakene, selveste spilldagene. Lørdagen var kommet, lagene begynte å fylle banene, og varmet opp før turneringens første kamper. I Kristiansand hadde Furuset med to lag (for første gang), et 5er-lag og et 3er-lag.

 

5er-laget møtte Fana Super Team, Hvam United, Sykkylven Dream Team og Nessegutten. 3er-laget møtte Lillestrøm, Hødd United og Tromsø Full Fart Fremover.

Spillere på 5er-laget: Håkon, Tommy L, Tommy B, Raymond, Bilal, Bjørn, Lars og Amaru.

Spillere på 3er-laget: Nanna, Solveig, Kelvin, Ahmed og Faraz.

 

Kampene spilles med høyt engasjement både på og utenfor banen. Kampene har forskjellige nivåer av harde taklinger til fnising etter en pasning. Fair Play på banene var merkbart for publikum, hver gang noen blir taklet for hardt, så var, motspilleren der for å få motstanderen sin opp og sjekke om det gikk bra med vedkommende.

 

Etter en lang dag med kamper var det klart for banketten, men god middag og forskjellige innslag underveis. kl.20:00 ble salen forvandlet til et diskotek og samtlige deltakere var på et tidspunkt ute på dansegulvet!

 

På turneringens siste dag fortsatte kampene å renne på, begge Furusets lag hadde en kamp igjen hver seg. Det endte med en delt andreplass for 3er-laget og delt førsteplass for 5er-laget - så to pallplasser i "NM" er noe å ta med seg hjem!

 

Vi gleder oss til siste runden av Stjerneserien (på nettopp Hvam) den 25.september. Lagene ønsker å takke Kiwi Jerikoveien, støtteapparatet, foresatte og alle supportere som tok turen til Kristiansand. Men mest av alt ønsker vi å takke Ragn-Sells for at de hjalp oss økonomisk og for at vi fikk lov til å oppleve denne fantastiske turneringen igjen! Uten dere så hadde ikke dette vært mulig!

 

Les mer om fotballaget på Ragn-Sells egne sider her.

Legger ved en oppsummeringsvideo som NFF Agder har laget.

0
Feed