Alnaskolen – en forutsetning

Alnaskolen ble etablert i 2009, som et tilbud til barn og ungdom i alderen 15 - 25 år, som har, eller ønsker å ha en lederrolle i fellesskapsaktiviteter i sitt lokalmiljø innenfor idrett, andre fritidsaktiviteter, organisasjonsliv og frivillig arbeid ellers.

Klikk her for å lese mer om Alnaskolen

Bua Furuset

BUA er en utlånsordning som drives av lokal ungdom fra Furuset Idrettsforening i samarbeid med Bydel Alna og Bufdir.

Klikk her for å lese mer om BUA

Ung i Forum

Ung i forum er vår fritidsklubb på fredager på Furuset Forum.

Klikk her for å lese mer om Ung i Forum

Aktivitetsguiden

En aktivitetsguide er et bindeledd mellom en familie, en fritidsaktivitet og bydelen eller idrettslaget. Oppgaven er å hjelpe barn og unge inn i ulike aktiviteter, og bidra til å bedre kommunikasjonen mellom fritidsaktiviteten og familien.

Klikk her for å lese mer om aktivitetsguiden

Regnbuen

Regnbuen Arbeids- og Aktivitetsforum er et sysselsettings- og kompetansegivende tiltak i Furuset Forum, basert på et samarbeid mellom Furuset Idrettsforening og Bydel Alna.

Klikk her for å lese mer om Regnbuen

Andre prosjekter

Kom deg ut-dagen

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, med arrangementer over hele landet. Man inviterer til turer og aktiviteter i nærmiljøet for familier og andre som har lyst til å være med på en fin utedag.

Siden 2012 har Furuset IF v/Alnaskolen samarbeidet med DNT Oslo og omegn om å være arrangører i Verdensparken på Furuset. Flere andre lokale lag og foreninger bidrar med ulike aktiviteter.

Arrangementet er det mest populære vinterarrangementet i området, og samler flere hundre barn og voksne til spennende vinteraktiviteter. Det er ikke få som har tatt sine første stavtak i denne sammenheng.

Furusetfestivalen

Furuset Idrettsforening og Alnaskolen har siden 2010 vært hovedarrangør for Furusetfestivalen. Den har utviklet seg til å bli en unik lokalsamfunnsfestival som baserer seg på frivillighet, mat fra hele verden, lokal musikk og andre kunstuttrykk og godt fellesskap.

Under festivalen i 2019 ble Humlegata og takhagen på Furuset Forum offisielt åpnet sammen med Furuset bibliotek og aktivitetshus og andre gode samarbeidspartnere, og sammen med barnehagene og Oslo som europeisk Miljøhovedstad ble det arrangert et vellykket humlekarneval og ulike barne-, ungdoms- og familiearrangement.

Lysvandring langs Alnaelva

Hver høst arrangeres det lysvandring langs Alnaelva. Elva som renner fra Grorud og helt ned til fjorden, blir lyssatt med tusenvis av fakler langs elvebredden og gangveiene ved elva. Hovedarrangør og initiativtaker er foreningen Alnaelvas venner.

Lokale aktører og grupper sørger for underholdning underveis. Det er alltid mange stands, og mulighet til å kjøpe mat og drikke.

Furuset IF / Alnaskolen har bidratt som lokal koordinator i Furusetområdet siden 2010, med tilrettelegging av stands, utsetting og tenning av fakler og underholdning. Dette er et flott arrangement til å bli kjent med frivilligheten og dugnadsånden for våre yngre deltakere og medlemmer.

Stoplejakten i Groruddalen

Bydel Grorud har hatt det koordinerende ansvaret for Stolpejakten i Groruddalen, mens Lillomarka O-lag har hatt det tekniske ansvaret for gjennomføringen med utarbeidelse av kart, tillaging og utsetting av poster.

I Bydel Alna har Furuset Allidrett IF vært hovedansvarlig for stolpeplasseringer og markedsf.ring i bydelen.

Samlet i Groruddalen var det 10.009 registrerte deltakere i 2020. Tiltaket er gratis og de mest engasjerte besøkte 100 lokale turmål. Stolpejakten I Groruddalen har engasjert deltakerne til å besøke turmålene 147.000 ganger.

Dette er et lavterskeltilbud til befolkningen som fenger veldig bra. Stolpene legges til turvennlige og lett tilgjengelige områder i bydelene, og gjerne i eller i nærheten av sentrale områder i Groruddalen. De aller fleste med kulturhistorisk verdi. En glimrende måte å få vist frem nye parkområder, turveier og andre opprustede områder i Groruddalen, samtidig med at man framhever gammel kultur.

Helseaspektet både fysisk og mentalt har vært solid ivaretatt i prosjektet.